بلاگِ اشکان

  • ۰
  • ۰
برای همه ما، حداقل یکبار پیش اومده که برای خرید گوشی، به یه مغازه گوشی فروشی مراجعه کنیم، اما تو این گوشی فروشی ها گاهی حرف هایی زده میشه که ممکنه غلط باشه، اما رو نظر خریدار خیلی تاثیر بذاره، دلیلش هم این باور غلطه که فروشنده ها چون تو کار گوشی فروشی هستن اطلاعات خیلی کاملی در این زمینه دارن، در حالی که به جرأت میتونم بگم بیشتر از 95% فروشنده های موبایل فقط کاسب هستن و در مورد گوشی ها و تبلت ها، فقط اطلاعات پایه ای دارن.
امروز میخوام با این مطلب، بهتون کمک کنم که ازین به بعد اگه خواستین از یک مغازه گوشی بخرین، دیگه این مشکلات براتون پیش نیاد. با من همراه باشید.

اولین نکته ای که میخوام ذکر کم اینه که الزامی نیست از مغازه ها گوشی یا تبلت بخرید، از خرید اینترنتی نترسید، محتاط باشید و حواستون باشه اما دلیلی هم برای ترس نیست. البته بعضی از سایت ها علی رغم داشتن نماد اعتماد الکترونیکی، الزاما خدمات خوبی نمیدن، من شخصا از وبسایت های زیادی خرید اینترنتی انجام دادم و میتونم با اطمینان بهتون بگم به ترتیب آل دیجیتال و دیجی کالا برای خرید گوشی یا تبلت بهترین انتخاب ها هستن.

مرحله اول: تحقیق و انتخاب
خیلی ها برای تحقیق راجب اینکه چه گوشی ای بخرن یا اینکه برای مثال بین دو یا چند گوشی، یک مورد رو انتخاب کنن به مغازه های مختلف سر میزنن و نظر فروشنده ها رو جویا میشن... اینکار رو نکنید!!! همونطور که گفتم متاسفانه اکثر فروشنده ها اطلاعات درست و واقعی ندارن، و نظرشون فقط با توجه مشخصات روی کاغذ یا صرفا برای فروش محصول خودشونه. من بار ها به چشم شاهد دادن اطلاعات غلط به مشتری ها بودم، برای مثال یک بار یه فروشنده موقع توضیح HD به یک خریدار گفت خانم این دوربینش اچ دیه! ینی 720 فریم بر ثانیــه!... فقط قیافه من رو تو اون لحظه تصور کنید... میدونم الان میخواید بپرسید پس میگی چیکار کنیم؟ بهترین راه برای انتخاب یک گوشی اینه که مواردی که براتون اهمیت داره رو به ترتیب الویت برای خودتون یادداشت کنید، و بعد با جست و جو در اینترنت و پرس و جو از متخصصان واقعی به گوشی ای که میخواید برسید، اگه هم قصد انتخاب بین چند مدل رو دارید، از کسانی که سابقا اون گوشی هارو داشتن نظرشون رو بپرسید، (چون اکثر کسانی که در حال حاضر یک دستگاه رو دارن، حاضر نیستن از دستگاهشون بد بگن، پس بهترین راه پرسیدن از کساییه که اون رو قبلا داشتن بپرسید)، میتونید از فامیل ها و آشناهاتون شروع کنین، اما بازم بهترین راه استفاه از تالار های گفت و گوئه، مثلا تالار گفت و گوی آل دیجیتال
.

مرحله دوم: خرید گوشی
همونطور که گفتم برای خرید هم بهترین راه فروشگاه های خوش سابقه اینترنتیه، اما اگه اصرار به خرید از یک مغازه دارین این نکات رو در نظر بگیرید:
1. اجازه ندید فروشنده نظرتون رو تغییر بده: یه فروشنده به دلایل زیادی ممکنه بخواد سعی کنه نظرتون رو عوض کنه، مثلا ممکنه دستگاهی که میخواید رو موجود نداشته باشه، یا سودی که از اون دستگاه میکنه کمتر از سایر دستگاه ها باشه، یا خبر رسیده باشه قراره قیمت اون دستگاه بالا بره و فروشنده ترجیح بده موجودیش رو برای اون زمان نگه داره. پس گول این حرف ها که برای من که فرقی نمیکنه، من فروشنده ام! یا من میخوام شما راضی باشی. و برای خودتون میگم. رو نخورید. هیچ گربه ای محض رضای خُدا موش نمیگیره... قبل از مراجعه به مغازه، با دقت تحقیق و انتخاب کنید و همه جوانب رو مد نظر قرار بدین، و گول حرف فروشنده ها رو نخورید. شما یک انسان عاقل و بالغ هستین، نیازی نیست کس دیگه ای براتون تصمیم بگیره.
2. حتما گوشی رو در دست بگیرید: درسته که گفتم تحقیقاتتون رو اینترنتی انجام بدین، اما ترجیحا تو مغازه و قبل از خرید گوشی رو در دست بگیرید، شاید سایزش با چیزی که شما فکر میکردید فرق داشت، شاید اونطور که فکر میکردین خوشدست نبود، شاید از جنس بدنه خوشتون نیومد، یا... پس حتما یک نمونه از اون گوشی رو قبل از خرید تو دستتون بگیرید، اگه تو فامیل یا آشناها کسی از اون گوشی داره که چه بهتر، حتی میتونید باهاش کار کنید.
3.گوشی آکبند بخرید: گوشی های پشت ویترینی رو نخرید، من یکبار هم ( تقریبا دو سال پیش) به چشم شاهد بودم که یک خریدار گوشی سونی اریکسون اکسپریا نئو که شب قبلش، ینی کمتر از 14 ساعت قبل خریده بود رو آورد پس بده و نوکیا N8 بگیره به جاش، چون دست دوستش دیده بود و از اون خوشش اومده بود، از خود درگیریه خریدار که بگذریم میرسیم به کاری که فروشنده کرد، بگذریم که 25% از قیمت گوشی کم کرد و پس گرفت و بگذریم که برای یه مُشت برنامه جاوا دوباره پول گرفت از خریدار، وقتی خریدار . همراهش رفتن گوشی رو ریست کرد و دوباره گذاشت تو ویترین! مراقب باشید چون گوشی ای که از ویترین در میاد و به اسم نو نهایتا 50 تومن ارزونتر به خاطر تو ویترین بودن به شما فروخته میشه (که گاهی حتی ارزونتر هم فروخته نمیشه!) ممکنه همچین اتفاقی براش افتاده باشه!
به علاوه آکبند بودن این مزیت رو هم داره که مطمئنید لوازم داخل جعبه مثل شارژر، کابل ها، هدفون (که گاهی خیلی با ارزش هستن)، باتری و... عوض نشده یا حتی برداشته نشده! میدونم شاید فکر کنید دیگه دوران اینکار ها گذشته، اما هنوز هم این اتفاق ها می افته، چند وقت پیش یکی از دوستان که گلکسی S5 داشت باتریش فاسد شده بود و وقتی داشت برام توضیح میداد گفت ایکاش همون موقع به حرف فروشنده گوش میکردم، بهم گفت S5 باتریش زود فاسد میشه ها، گفت یه باتری اورجینال هم بگیر اما من اشتباه کردم نگرفتم! من به شدت به قضیه شک کردم . وقتی باتری فاسد رو دیدم تو همون نگاه اول تقلبی بودنش رو تشخیص دادم، سازنده باتری حتی تلاش نکرده بود تقلبی بودن محصولش رو بپوشونه، یه باتری کاملا نقره ای رنگ بود و هیچ کجاش سامسونگ ننوشته بود، کلی چیز به خط ریز چینی نوشته بود، فقط یه جا نوشته شده بود S5،  روش حتی مشخصات باتری مثل ظرفیت و اطلاعات و علائم هشدار دهنده هم نبود! فروشنده محترم باتری اصل رو در از جعبه برداشته بود و یه باتری 15 هزار تومنی فوق العاده بی کیفیت که ظرف یه ماه فاسد شده رو جایگزینش کرده بود، و قصد داشت باتری اصلی رو به قیمت 85 هزار تومن به خریدار بفروشه! گاهی اوقات هم بعضی محصولات همراه خودشون لوازم جانبی خیلی خوبی دارن، کیف یا قاب محافظ، که ممکنه فروشنده اون هارو برداره، حتی بعضی محصولات محافظ صفحه با کیفیت . بدون نوشته هم روی صفحه دارن از اول، که گاهی فروشنده ها اون ها رو هم از رو صفحه گوشی جدا میکنن، تا خریدار مجبور شه ازشون یه محافظ صفحه بخره! تازه چند سال پیش که بعضی محصولات با کارت حافظه به فروش میرفتن، فروشنده ها بعضی وقتا اونا رو هم برمیداشتن. در کل که حواستون به کالاهایی که باید تو جعبه باشه، و اصل بودنشون دقت کنید.
آکبند تقلبی: این نکته رو هم ذکر کنم که به آکبند بودن هم دقت کنید، ممکنه خود فروشنده گوشی رو آکبند کرده باشه، خیلی راحته، نایلون میکشن دور جعبه و با دستگاه های حرارتی نایلون رو میچسبونن. اکثر کمپانی ها برچسب هایی روی جعبه میچسبونن که موقع باز کردن پاره میشه، دقت کنید. البته این روش بیشتر برای فروش کالای دست دو به جای نو صورت میگیره و کم پیش میاد که یه فروشنده برای برداشتن لوازم تو جعبه اینکار رو بکنه. میتونین با یه سرچ تو اینترنت اطلاعات بیشتری در این باره کسب کنید.

مرحله سه: نگذارید هیچ چیزی رو بهتون تحمیل کنن
خیلی پیش میاد ه فروشنده ها بعد از اینکه گوشی رو براتون باز کردن و دیگه یه جورایی شما مجبورید گوشی رو بخرید، تو فاکتور با چیز هایی مثه برنامه های اضافی، آپدیت، اکتیو کردن، و اینجور چیز ها روبرو بشید. چیزی به اسم اکتیو کردن دیگه تقریبا وجود نداره، ینی چیزی نیست که خود خریدار نتونه انجام بده، با یه سرچ کوچولو میتونید رَوشش رو خودتون پیدا کنید. آپدیت کردن و برنامه ریختن رو هم خودتون بهتره انجام بدین، اما اگه هزینه مناسب و کمی به خاطرش دریافت میکردن و برنامه های بیخود و بی کیفیت نمیریختن، ایرادی نداره. حتی بعضی جاها این کار ها رو رایگان انجام میدن که خُب شکی نیست کار عاقلانه ایه که اجازه بدید براتون این کار رو انجام بدن. البته دقت کنید که واقعا رایگان باشه، بعضی جاها میگن رایگان اما آخرش تو فاکتور میزنن به حسابتون، بعد هم توضیح میدن که مثلا آپدیت رایگان بوده ولی برنامه ها پولیه. جیل بریک کردن و روت کردن هم کار فوق العاده آسونیه و خودتون خیلی راحت میتونید انجامش بدین، به خاطرش پول اضافه ندین.

حرف هایی مثل گارانتی کردن هم مسخره ست، اینکه موقع فروش بگن اگه گارانتی میخواین باید مبلغی اضافه بدین دروغ محضه، چون یه گوشی هایی که گارنتی دارن که مشخصه، و گوشی هایی هم که گارنتی ندارن رو نمیشه گارنتی دار کرد، شرکت های گارانتی این اجازه رو نمیدن و اصلا همچین شرایطی وجود نداره. چیز هایی مثل گارنتیه خودمونه رو هم قبول نکنید، یا گارانتی معتبر بگیرین یا بی گارانتی، پول اضافی دادن برای یه گارنتی نامعتبر ینی دور ریختن اون پول.
اگه فروشنده اصرار کرد که کیف چرمی یا قاب براش بگیرین، اگه نیازی ندارید، نگیرید (کیف های چرمی که واقعا مال عهد بوقه!)، یا محافظ صفحه نمایش و رم و کلا لوازم جانبی، قبل از خرید تحقیق کنید و ببینید آیا نیاز دارید یا نه، من خودم شخصا سه ساله که از هیچ نوع کیف و قاب محافظ و حتی محافظ صفحه ای استفاده نمیکنم، هیچ مشکلی هم برام پیش نیومده چون قبل از خرید به خوبی تحقیق کردم و ویدئو های تست این محصولات رو دیده بودم، مخصوصا از نظر خش پذیری و مقاومت صفحه، در مورد بدنه هم اکثر قاب ها و محافظ بدنه ها به غیر از تعداد اندکی، رو ضخامت و اندازه گوشی تاثیر میذاره و اگه گوشیتون بدنه ای با جنس غیر پلاستیک یا حتی پلاستیک مرغوب داشته باشه، قاب ها باعث میشه لذت کار با دستگاه کم بشه. البته این چیز هایی که گفتم کاملا سلیقه ایه و اینکه من محافظ صفحه و بدنه استفاده نمیکنم دلیل نمیشه شما هم اینکار رو بکنید. کاری رو انجام بدین که به نظرتون درُسته.

راستی! در مود باتری و شارژ، اگه فروشنده ای راجب شارژ اولیه باتری چیزی بهتون گفت اصلا جدی نگیرید، به خاطر بیسوادیشه، هیچ باتری لیتیوم-آیونی و لیتیوم-پلیمری ای نیاز به همچین شارژی نداره، در مورد اینکه چطوری شارژش کنید هم خیلی راحت باشید، هروقت که دلتون خواست بزنیدش به شارژ و هروقت عشقتون کشید از شارژ خارجش کنید! حرف هایی مثل وقتی رسید به 10% یا 15%، بزن شارژ و تا وقتی کامل پر نشده از شارژ نکش هم مسخره و کاملا غلطه، تو لیست روش های غلط شارژ کردن، این کار رتبه دوم رو داره، رتبه اول (ینی غلط ترین روش شارژ کردن) هم مال روش صفر تا صده. ینی همین روشی که صبر کنی باتری صفر بشه و گوشی خاموش شه و بعد بزنی شارژ تا زمانی که کامل پر شه. در حقیقت طبق تحقیقات و توصیه بهترین بازدهی برای باتری ها، با انجام دادن قانون 40-80 حاصل میشه. ینی هروقت شارژ به 40% رسید بزنید شارژ و تا وقتی به 80% برسه صبر کنید بعد گوشی رو از شارژ در بیارید، البته این ایده آل ترین حالت ممکنه، ینی اصلا اجباری نیست، فقط با اینکار باتریتون در بهترین شرایط میمونه و بیشترین عمر ممکن رو میکنه و ظرفیتش دیرتر پایین میاد، و تفاوتش هم با اینکه مثلا تو 20% بزنی شارژ و صبر کنی تا کامل پر بشه، یک با چند سال عمر باتری بیشتره، و اینکه تو مدت زمان مشابه، مثلا تو دو سال، ظرفیت باتری به جای 10%، 3% میاد پایین. در آینده تو یه مقاله دیگه کامل در این باره توضیح میدم. و نکته دیگه هم اینکه نذارید بیش از 24 ساعت مداوم تو شارژ بمونه.


در آخر هم میتونم بگم مطالبی که در بالا در مورد فروشنده ها گفتم در مورد همه صدق نمیکنه، اما کار از محکم کاری عیب نمیکنه، پس حواستون رو جمع کنید تا بعدا خیالتون راحت باشه.
ممنون.
  • ۹۳/۰۶/۲۵
  • اشکا ن

نظرات (۲)

age vaqti batry tooo sharje azash kar bekeshim chi?roo omresh tasir dare ya na?
پاسخ:
تاثیر داره. البته نه اینکه یک تنه باتری رو نابود کنه، اما بالاخره یکم به باتری فشار میاره، به علاوه گذشته از شارژ و دِشارژ شدن مداوم، بازی کردن عموما با افزایش حرارت گوشی همراهه، که این هم زیاد برای باتری در حال شارژ خوب نیست.
منطقی تره که موقع شارژ بازی نکنید، اما در کل مخصوصا تو نمونه های جدید تر خیلی زیاد هم ضرر نداره.
مطلب خوبی بود.
بیشتر این مشکلات از نبود اطلاعات ناشی میشه.
قبل از هر کاری باید اطلاعات رو دربارش افزایش داد.
متاسفانه بیشتر افراد اطلاعاتشون درباره گوشی کمه.
پاسخ:
دقیقا همینطوره، امیدوارم با افزایش آگاه مردم اینجور مشکلات کمتر شه.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی